Over Ons

Hoe het begon en waarom we dit doen

Final 500 Records is in 2015 opgericht door Bas Bosboom en Harm de Kleine. We kwamen elkaar via ons werk voor het eerst tegen bij de opname van een muziekprogramma. Al snel ontdekten we een gedeelde liefde voor muziek (van Bob Dylan tot Augustines en The National) en, misschien nog wel belangrijker, een gedeelde kijk op de immer veranderende muziekindustrie.
Onze wens

Een eigen platenlabel was altijd onze grootste droom.

Het wachten was alleen op het juiste moment en de juiste insteek. In 2015 kwam dit allemaal spontaan samen en schreven we Final 500 Records in bij de KvK. Inmiddels zijn we ruim 5 jaar en 14 releases verder. En hoe cliche het ook klinkt, we kunnen alleen maar zeggen dat deze muzikale ontdekkingsreis volledig aan onze dromen voldoet.

Onze overtuiging

Podium voor artiesten.

We zien een heel erg groot aantal veelbelovende nieuwe acts verzuipen in het steeds groter wordende aanbod van muziek op streamingservices als Spotify, Apple Music en Youtube. Hoe kunnen deze artiesten hun fanbase vergroten, zonder de tussenkomst van radio, schaarse perspublicaties en een dosis geluk?

Onze bands weten zeker dat hun muziek op de mat valt bij onze leden; een groep serieuze muziekliefhebbers. Muziekliefhebbers die nieuwe muziek een goede kans geven, meer dan een play in een Spotify playlistje. Muziekliefhebbers die houden van ontdekken en -als het bevalt- hun vrienden gaan tippen. En dat is de beste promotie, juist in deze tijd met haar overdaad aan muziek en labels / promoters / algoritmes die schreeuwen om aandacht.

Daarbij houden artiesten bij ons ook nog eens het volledige auteursrecht over de liedjes. Wij vinden dit het grootste goed dat een tekstschrijver of muzikant heeft. En daar willen we niet aankomen. Zo gaat 100% van de inkomsten uit Airplay, Streaming, Syncs etc gewoon naar de artiest. Zoals het hoort.

Platform voor muziekliefhebbers.

En door het alsmaar groeiende aanbod muziek wordt het als liefhebber misschien ook steeds moeilijker om de echte pareltjes ertussenuit te plukken. Wij doen onze bescheiden best om onze leden hierbij te helpen.

Door hen 3 keer per jaar te verrassen met een artiest die ze zeer waarschijnlijk nog niet kennen. En dat allemaal op prachtig kwaliteitsvinyl waar van er altijd “maar” 500 exemplaren van worden geperst.